Προσοχή, όροι και προϋποθέσεις λειτουργίας καταστημάτων εμπορίας και συνεργείων

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σε συνέχεια της προηγούμενης ενημέρωσης που σας είχαμε στείλει, σας πληροφορούμε ότι μπορείτε να επικοινωνήσετε για θέματα αδειοδότησης των καταστημάτων σας η οποιαδήποτε πληροφορία θέλετε με το συνεργαζόμενο με τον σύνδεσμό μας γραφείο μελετών. Το συγκεκριμένο γραφείο του οποίου τα στοιχεία ακολουθούν, εκτός του ειδικού μειωμένου τιμολογίου που έχουμε συμφωνήσει παρέχει στα εν ενεργεία μέλη του ΠΑΣΕΕΕΔ (ταμειακός ενήμερα) δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα που άπτονται της ειδικότητας του όπως

  • Πλήρη μελέτη αδειοδότησης.
  • Μελέτη πυρασφάλειας.
  • Υπαγωγή σε περιβαλλοντολογική μελέτη.
  • Ετήσια αίτηση παραγωγού αποβλήτων.
  • Ένταξη στο ηλεκτρονικό μητρώο.
  • Όροι και προϋποθέσεις διασφάλισης νομιμότητας.
  • Πυρασφάλεια καταστημάτων εμπορίας (κατηγορίας Ζ0)
  • Κ.α.

 

Στοιχεία επικοινωνίας

Κα. Γεωργαλά Στέλλα, Τηλ. 2155355402, Κιν. 6906229867
Γραφείο Κου. Νικολάου Κ. Φωτόπουλου.
Δρ. Χημικός μηχανικός, Μέλος Τ.Ε.Ε. Α.Μ. 51.015
Χημικοτεχνικές & Περιβαλλοντολογικές μελέτες, Μελέτες οργάνωσης παραγωγής κ.λ.π.  

Θα θέλαμε να σας θυμίσουμε ότι έχουν ξεκινήσει να αποστέλλονται (κοινοποιούνται) σε συναδέλφους μέσω των αστυνομικών τμημάτων όπου υπάγονται ειδοποιήσεις οι οποίες αναφέρουν την σφράγιση των συνεργείων που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις εντός 5 ημερών.

Στο συγκεκριμένο διάστημα έχετε το δικαίωμα να υποβάλλεται τις απόψεις σας έτσι ώστε να σας δοθεί παράταση προκειμένου να υποβάλλεται τα δικαιολογητικά.

Σας προτρέπουμε  να ρυθμίσετε – ανανεώσετε το πιστοποιητικό πυρασφάλειας.

Έγγραφο το οποίο ήταν σε ισχύει και με το προηγούμενο καθεστώς έκδοσης αδειών,  γιατί είναι το πρώτο σε προτεραιότητα και αρκετά χρονοβόρο να εκδοθεί ή να ανανεωθεί έτσι ώστε να προλάβετε στον χρόνο που συνήθως δίνετε σε περίπτωση που ελεγχτείτε να καταθέσετε και τα υπόλοιπα έγγραφα χωρίς να κινδυνεύετε με το κλείσιμο – σφράγιση του συνεργείου σας.

Επίσης θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η νομοθεσία ορίζει τα καταστήματα της κατηγορίας ΖΟ που είναι ο χαμηλότερος συντελεστής επικινδυνότητας πυρκαγιάς, θα α

Σε αυτήν την κατηγορία εντάσσονται όλα τα καταστήματα του κλάδου μας (εμπορίας δικύκλων, αξεσουάρ, ανταλλακτικά, ελαστικά, κ.α.) πλην των συνεργείων που απαιτούν επιπλέων τις παραπάνω προϋποθέσεις που έχουμε αναφέρει.

 Προσοχή παρά το γεγονός ότι δεν διενεργούνται έλεγχοι σχετικοί με την εν λόγο νομοθεσία. Παρατηρήθηκε σε άλλους κλάδους επαγγελματιών με την ίδια υποχρέωση, έπειτα από ατύχημα, η χρήση της συγκεκριμένης νομοθεσίας από ασφαλιστικές εταιρείες για την αποφυγή καταβολής αποζημιώσεων.

Προτείνουμε σε όσους συναδέλφους έχουν ασφαλιστική κάλυψη, να προχωρήσουν στην τακτοποίηση του συγκεκριμένου θέματος του οποίου το κόστος θεωρούμε ότι δεν είναι σημαντικό για να μην βρεθούν προ εκπλήξεων στο μέλλον.

Τέλος θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι σε ενημέρωση που θα σας αποσταλεί στο μέλλον, θα αναφέρονται αναλυτικά τα επιτεύγματα του συνδέσμου μας κατά το τελευταίο διάστημα όπως η πιστοποίηση ISO που αποκτήσαμε, οι προϋποθέσεις και η ένταξη μας στην  διεκδίκηση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ. Η δημιουργία εκπαιδευτικών ομάδων του προγράμματος ΛΑΕΚ που έχουμε οργανώσει κ.α.

Παρακαλούμε θερμά για την συμμετοχή σας στις επερχόμενες εκλογές του ΠΑΣΕΕΕΔ που θα γίνουν τον Φεβρουάριο του 2017. Για την ένταξη σας στο ψηφοδέλτιο, εγγραφές, ανανεώσεις συνδρομών και περεταίρω πληροφορίες ή την δημιουργία ομάδων ενημέρωσης σας παρακαλούμε να επικοινωνήσετε στα ακόλουθα στοιχεία.

Τηλ. Επικοινωνίας 6944510520 Κος. Μπαξεβάνης Δημήτρης (Αντιπρόεδρος ΠΑΣΕΕΕΔ)