210 9239300
paseed@otenet.gr
Σάμου 4-6
T.K. 10438, ΑΘΗΝΑ

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΛΟΓΟ ΚΟΡΟΝΩΪΟΥ

   Από την πρώτη στιγμή του προβλήματος με τον κορονωϊό και τις αρχόμενες σκέψεις για την επιβολή κλεισίματος κάποιον καταστημάτων, ο ΠΑ.Σ.Ε.Ε.Ε.Δ. επικοινώνησε και συμμετείχε στις συζητήσεις μαζί με άλλους εργοδοτικούς συνδέσμους και σωματεία με τον Εμπορικό σύλλογο.

   Ο Εμπορικός σύλλογος αξιοποιώντας τις απαιτήσεις και υποδείξεις όλων των σωματείων και συνδέσμων, που συμμετείχαν και δίνοντας βαρύτητα στην γνώμη ειδικών γιατρών λοιμωξηολόγων,  αποφάσισε να προτείνει στην κυβέρνηση την διακοπή της λειτουργίας των καταστημάτων και μια σειρά από οικονομικά μέτρα για την στήριξή τους.

   Η τελική απόφαση πάρθηκε από την κυβέρνηση η οποία με την σειρά της ανακοίνωσε τις κατηγορίες των καταστημάτων που θα κλείσουν καθώς και εκείνων που εξαιρούνται.

   Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να ενημερώσουμε τα μέλη μας, ότι η πρότασή μας αφορούσε την πλήρη διαφύλαξη της υγείας των εργαζομένων και την δική μας με κύριο όμως στοιχείο να μην επωμιστούμε το οικονομικό κόστος αυτού του εγχειρήματος.

   Σύμφωνα με την κυβέρνηση η οποία έλαβε και τις τελικές αποφάσεις ανακοινώθηκαν σε πρώτη φάση  όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, με πολύ γενικευμένο τρόπο τα καταστήματα που κλείνουν και αυτά που εξαιρούνται. Η πληροφορίες μας αναφέρουν ότι θα δημοσιοποιηθούν αναλυτικά εντός της ημέρας οι ΚΑΔ. (κωδικοί επαγγελμάτων) με βάση τους οποίους θα δημιουργηθεί όλο το πλαίσιο που θα αφορά την παρούσα έκτακτη κατάσταση.

   Τα μέτρα οικονομικής στήριξης τα οποία ΠΡΟΣΟΧΗ δεν έχουν επισήμως ανακοινωθεί, φαίνεται να προσανατολίζονται  στον μακροχρόνιο διακανονισμό των ασφαλιστικών εισφορών και της καταβολής Φ.Π.Α. Σχεδόν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς έχουμε ζητήσει και την επιδότηση μέρους του κόστους που θα επωμιστούμε χωρίς να γνωρίζουμε τι ακριβώς θα γίνει.

   Σημαντικό είναι να γνωρίζεται πως οποιαδήποτε διαφοροποίηση μισθών ή απολύσεων που δεν ήταν προγραμματισμένη, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί αυτό το διάστημα και θεωρείτε παράνομη. Επίσης μελανό σημείο και αδιευκρίνιστο παραμένει τον αν θα έχουν τις όποιες οικονομικές ελαφρύνσεις αποφασιστούν οι μεικτές επιχειρήσεις. Ένα σημαντικό παράδειγμα αποτελούν τα καταστήματα συναδέλφων που είναι εμπορία αλλά και συνεργείο. Σύμφωνα με την έως τώρα απόφαση κλείνουν τα εμπορικά, ενώ τα συνεργεία παραμένουν ανοικτά. Σε αυτήν την περίπτωση δεν έχουμε καμία απολύτως διαβεβαίωση για το αν θα έχουν την οικονομική στήριξη οι επιχειρήσεις όπου θα κλείσει ο ένας από του δύο τομείς που δραστηριοποιούνται. Κάτι παρόμοιο μπορεί κανείς να σκεφτεί και με την ανακοίνωση που αφορά τα καταστήματα λιανικής, όπου τους επιβάλλεται να κλείσουν, ενώ επιτρέπεται να λειτουργούν αν διαθέτουν e-shop  και να πραγματοποιούν αποστολές εμπορευμάτων, σε αυτήν την περίπτωση θα μπορούν να ενταχθούν στα οικονομικά μέτρα στήριξης;

Οτιδήποτε νεότερο θα ανακοινωθεί και θα βρίσκεται αναρτημένο στο site &  facebook του ΠΑ.Σ.Ε.Ε.Ε.Δ.

Σύμφωνα με τα τελευταία νέα παραμένουν ανοικτά τα ακόλουθα: Κρεοπωλεία, Ιχθυοπωλεία, Μίνι μάρκετ, Οπωροπωλεία, Ντελίβερι, Pet Shop, Πρατήρια Καυσίμων, Ταχυμεταφορές, Συνεργεία αυτοκινήτων, Οπτικά, Εταιρείες Κινητής Τηλεφωνίας, Τράπεζες


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ 17/3/2020, 14:10

Μπορείτε να δείτε από εδώ τους ΚΑΔ που ανακοινώθηκαν και αφορούν επιχειρήσεις που αναστέλλεται η λειτουργία τους από 18 Μαρτίου 2020: http://tinyurl.com/uswhbfp

ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΣΕΕΕΔ. Βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τον εμπορικό σύλλογο Αθηνών καθώς και με τον πρόεδρό του Κο. Καφούνη διότι όπως ίσως θα διαπιστώσετε πολλά ΚΑΔ δεν συμπεριλαμβάνονται στην λίστα (κανένα που να αφορά το δικό μας επαγγελματικό κλάδο) παρά το γεγονός ότι έχει επισήμως ανακοινωθεί η αναστολή της  λειτουργία τους.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ 17/3/2020, 18:40

Ανακοινώθηκε επισήμως ότι τα συνεργεία αυτοκινήτων & μοτοσυκλετών θα παραμείνουν ανοιχτά. 

Περιμένουμε την νέα επίσημη λίστα των ΚΑΔ από τον ΕΣΑ (Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών) την οποία και θα αναρτήσουμε μόλις την παραλάβουμε.

ΠΡΟΣΟΧΗ οι ΚΑΔ που  δεν θα αναφέρονται στην νέα λίστα ενδεχομένως αυτό να σημαίνει ότι δεν θα δικαιούνται οικονομικής υποστήριξης. Σημειώσατε ότι στην πρώτη λίστα δεν υπάρχουν πάρα πολλά επαγγέλματα-καταστήματα μεταξύ των οποίων και του κλάδου μας.

Επίσης ένα πολύ λεπτό σημείο είναι το ότι επιτρέπει σε όλα τα καταστήματα που κλείνουν να πραγματοποιούν πωλήσεις μέσω e-shop ή ΝΑ ΛΑΒΜΑΝΟΥΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΈΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΕΙΕΣ ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ 17/3/2020, 21:00

Παραλάβαμε από τον ΕΣΑ (Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών) την επίσημη λίστα των ΚΑΔ που ανακοινώθηκε σήμερα. Δυστυχώς πολλές κατηγορίες επαγγελμάτων δεν συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ αυτών δεν υπάρχουν και οι ΚΑΔ που αφορούν επαγγέλματα και στον δικό μας κλάδο. Σε άμεση επικοινωνία που είχαμε μας ενημέρωσαν πως αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μπορούμε να ανοίξουμε και να δεχθούμε και πελάτες.

Η προτροπή όμως των υπευθύνων η οποία μας βρίσκει σύμφωνους είναι να παραμείνουν τα καταστήματά μας κλειστά μέχρι να υπάρξει νεότερη ενημέρωση – διευκρίνηση και ίσως μία νέα συμπληρωματική λίστα. 


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ 18/3/2020, 09:00

Σύμφωνα με ανάρτηση του νέου Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας κ. Ν. Χαρδαλιά, η λίστα με τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, οι οποίες θα παραμείνουν κλειστές βάσει των μέτρων που εξήγγειλε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού με βάση τις ακόλουθες δραστηριότητες (αναφέρεται ο αντίστοιχος Κωδικός Αριθμός Δραστηριότητας ΚΑΔ) έως 31 Μαρτίου 2020 είναι:

– 4719 Άλλο λιανικό εμπόριο σε μη εξειδικευμένα καταστήματα, εκτός από είδη ψιλικών 47.19.10.01 και περιπτέρων 47.19.10.02 και υπηρεσιών ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον (e-shop κτλ.)

– 4741 Λιανικό εμπόριο ηλεκτρονικών υπολογιστών, περιφερειακών μονάδων υπολογιστών και λογισμικού σε εξειδικευμένα καταστήματα, με εξαίρεση τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον (e-shop κτλ.).

– 4742 Λιανικό εμπόριο τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού σε εξειδικευμένα καταστήματα, με εξαίρεση τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον (e-shop κτλ.).

– 4743 Λιανικό εμπόριο εξοπλισμού ήχου και εικόνας σε εξειδικευμένα καταστήματα, με εξαίρεση τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον (e-shop κτλ.).

– 4751 Λιανικό εμπόριο κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων σε εξειδικευμένα καταστήματα, με εξαίρεση τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον (e-shop κτλ.).

– 4752 Λιανικό εμπόριο σιδηρικών, χρωμάτων και τζαμιών σε εξειδικευμένα καταστήματα, με εξαίρεση τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον (e-shop κτλ.).

– 4753 Λιανικό εμπόριο χαλιών, κιλιμιών και επενδύσεων δαπέδου και τοίχου σε εξειδικευμένα καταστήματα, με εξαίρεση τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον (e-shop κτλ.).

– 4754 Λιανικό εμπόριο ηλεκτρικών οικιακών συσκευών σε εξειδικευμένα καταστήματα, με εξαίρεση τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον (e-shop κτλ.).

– 4759 Λιανικό εμπόριο επίπλων, φωτιστικών και άλλων ειδών οικιακής χρήσης σε εξειδικευμένα καταστήματα, με εξαίρεση τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον (e-shop κτλ.).

– 4761 Λιανικό εμπόριο βιβλίων σε εξειδικευμένα καταστήματα, με εξαίρεση τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον (e-shop κτλ.).

– 4762 Λιανικό εμπόριο εφημερίδων και γραφικής ύλης σε εξειδικευμένα καταστήματα, εκτός από λιανικό εμπόριο εφημερίδων 47.62.62 και υπηρεσιών ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον (e-shop κτλ.).

– 4763 Λιανικό εμπόριο εγγραφών μουσικής και εικόνας σε εξειδικευμένα καταστήματα, με εξαίρεση τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον (e-shop κτλ.).

– 4764 Λιανικό εμπόριο αθλητικού εξοπλισμού σε εξειδικευμένα καταστήματα, με εξαίρεση τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον (e-shop κτλ.).

– 4765 Λιανικό εμπόριο παιχνιδιών κάθε είδους σε εξειδικευμένα καταστήματα, με εξαίρεση τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον (e-shop κτλ.).

– 4771 Λιανικό εμπόριο ενδυμάτων σε εξειδικευμένα καταστήματα, με εξαίρεση τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον (e-shop κτλ.).

– 4772 Λιανικό εμπόριο υποδημάτων και δερμάτινων ειδών σε εξειδικευμένα καταστήματα, με εξαίρεση τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον (e-shop κτλ.).

– 4775 Λιανικό εμπόριο καλλυντικών και ειδών καλλωπισμού σε εξειδικευμένα καταστήματα, εκτός από Λιανικό εμπόριο χαρτιού υγείας, χαρτομάντιλων, μαντιλιών και πετσετών καθαρισμού προσώπου, τραπεζομάντιλων και πετσετών φαγητού, από χαρτί 47.75.76.19 και υπηρεσιών ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον (e-shop κτλ.).

– 4777 Λιανικό εμπόριο ρολογιών και κοσμημάτων σε εξειδικευμένα καταστήματα, με εξαίρεση τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον (e-shop κτλ.).

– 4778 Άλλο λιανικό εμπόριο καινούργιων ειδών σε εξειδικευμένα καταστήματα, εκτός από Λιανικό εμπόριο υλικών καθαρισμού 47.78.84, Λιανικό εμπόριο καύσιμου πετρελαίου οικιακής χρήσης, υγραερίου, άνθρακα και ξυλείας 47.78.85, Λιανικό εμπόριο ακατέργαστων αγροτικών προϊόντων π.δ.κ.α. 47.78.87, Λιανικό εμπόριο μηχανημάτων και εξοπλισμού π.δ.κ.α. 47.78.88, και υπηρεσιών ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον (e-shop κτλ.).

– 4779 Λιανικό εμπόριο μεταχειρισμένων ειδών σε καταστήματα.

– 4781 Λιανικό εμπόριο τροφίμων, ποτών και καπνού, σε υπαίθριους πάγκους και αγορές, εξαιρουμένων των λαϊκών αγορών (κλείνουν οι δημοτικές αγορές).

– 4782 Λιανικό εμπόριο κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, ενδυμάτων και υποδημάτων, σε υπαίθριους πάγκους και αγορές

– 4789 Λιανικό εμπόριο άλλων ειδών σε υπαίθριους πάγκους και αγορές, πλην χαρτικών, ειδών καθαριότητας και προσωπικής φροντίδας.

– 5520 Καταλύματα διακοπών και άλλα καταλύματα σύντομης διαμονής εκτός εποχικής λειτουργίας.

– 5530 Χώροι κατασκήνωσης, εγκαταστάσεις για οχήματα αναψυχής και ρυμουλκούμενα οχήματα.

– 5610 Δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης, με εξαίρεση τις δραστηριότητες που αφορούν διανομή προϊόντων (delivery, room service κτλ.) και παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) στις οποίες δεν επιτρέπεται η χρήση τραπεζοκαθισμάτων και το σερβίρισμα σε αυτά.

– 5621 Δραστηριότητες υπηρεσιών τροφοδοσίας για εκδηλώσεις (catering).

– 5630 Δραστηριότητες παροχής ποτών (χορευτικά κέντρα, αναψυκτήρια, καφέ μπαρ, καφενεία, καφετέριες, κέντρα διασκέδασης κτλ.), με εξαίρεση τις δραστηριότητες που αφορούν διανομή προϊόντων (delivery, room service κτλ.) και παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) στις οποίες δεν επιτρέπεται η χρήση τραπεζοκαθισμάτων και το σερβίρισμα σε αυτά.

– 5914 Δραστηριότητες προβολής κινηματογραφικών ταινιών.

– 7721 Ενοικίαση και εκμίσθωση ειδών αναψυχής και αθλητικών ειδών, με εξαίρεση τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον (e-shop κτλ.).

– 7722 Ενοικίαση βιντεοκασετών και δίσκων, με εξαίρεση τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον (e-shop κτλ.).

– 7729 Ενοικίαση και εκμίσθωση άλλων ειδών προσωπικής ή οικιακής χρήσης, με εξαίρεση τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον (e-shop κτλ.).

– 8230 Οργάνωση συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων.

– 8510 Προσχολική εκπαίδευση, εξαιρείται η εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση.

– 8520 Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, εξαιρείται η εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση.

– 8531 Γενική δευτεροβάθμια εκπαίδευση, εξαιρείται η εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση.

– 8532 Τεχνική και επαγγελματική δευτεροβάθμια εκπαίδευση, εξαιρείται η εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση.

– 8541 Μεταδευτεροβάθμια μη τριτοβάθμια εκπαίδευση, εξαιρείται η εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση.

– 8542 Τριτοβάθμια εκπαίδευση, εξαιρείται η εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση

– 8551 Αθλητική και ψυχαγωγική εκπαίδευση, εξαιρείται η εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση.

– 8552 Πολιτιστική εκπαίδευση, εξαιρείται η εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση.

– 8553 Δραστηριότητες σχολών ερασιτεχνών οδηγών, εξαιρείται η εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση.

– 8559 Άλλη εκπαίδευση π.δ.κ.α., εξαιρείται η εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση.

– 8560 Εκπαιδευτικές υποστηρικτικές δραστηριότητες, εξαιρείται η εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση.

– 8891 Δραστηριότητες βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, εξαιρείται η εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση.

– 9004 Εκμετάλλευση αιθουσών θεαμάτων και συναφείς δραστηριότητες.

– 9101 Δραστηριότητες βιβλιοθηκών και αρχειοφυλακείων.

– 9102 Δραστηριότητες μουσείων.

– 9103 Λειτουργία ιστορικών χώρων και κτιρίων και παρόμοιων πόλων έλξης επισκεπτών.

– 9104 Δραστηριότητες βοτανικών και ζωολογικών κήπων και φυσικών βιοτόπων.

– 9200 Τυχερά παιχνίδια και στοιχήματα (συμπεριλαμβανομένων καζίνο, χαρτοπαιχτικών λεσχών κτλ.), εξαιρουμένων των υπηρεσιών τυχερών παιχνιδιών σε απευθείας (on line) σύνδεση (ΚΑΔ: 92.00.14) και υπηρεσιών στοιχημάτων σε απευθείας (on line) σύνδεση (ΚΑΔ: 92.00.21).

– 9311 Εκμετάλλευση αθλητικών εγκαταστάσεων.

– 9312 Δραστηριότητες αθλητικών ομίλων πλην αθλητών και ομάδων που είναι σε προετοιμασία ολυμπιακών αγώνων 2020.

– 9313 Εγκαταστάσεις γυμναστικής.

– 9319 Άλλες αθλητικές δραστηριότητες πλην αθλητών και ομάδων που είναι σε προετοιμασία ολυμπιακών αγώνων 2020.

– 9321 Δραστηριότητες πάρκων αναψυχής και άλλων θεματικών πάρκων.

– 9329 Άλλες δραστηριότητες διασκέδασης και ψυχαγωγίας.

– 9602 Δραστηριότητες κομμωτηρίων, κουρείων και κέντρων αισθητικής.

– 9604 Δραστηριότητες σχετικές με τη φυσική ευεξία.

– 881015 Υπηρεσίες κέντρων ημερήσιας φροντίδας ενηλίκων με αναπηρίες.

– 47767701 Λιανικό εμπόριο ανθέων, με εξαίρεση τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον (e-shop κτλ.).

– 47767703 Λιανικό εμπόριο αποξηραμένων φυτών, με εξαίρεση τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον (e-shop κτλ.).

– 47767710 Λιανικό εμπόριο κομμένων ανθέων και μπουμπουκιών τους, συνθέσεων ανθέων, καθώς και ανθοδεσμών, στεφανιών και παρόμοιων ειδών, με εξαίρεση τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον (e-shop κτλ.).

– 47767711 Λιανικό εμπόριο μερών φυτών, χορταριών, βρύων και λειχήνων, κατάλληλων για διακοσμητική χρήση, με εξαίρεση τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον (e-shop κτλ.).

– 47767712 Λιανικό εμπόριο -μετά από εισαγωγή- ανθέων, με εξαίρεση τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον (e-shop κτλ.).

– 56292002 Υπηρεσίες που παρέχονται από καντίνες αθλητικών εγκαταστάσεων.

– 56292004 Υπηρεσίες που παρέχονται από σχολικές καντίνες (κυλικεία).

– 56292005 Υπηρεσίες που παρέχονται από φοιτητικά εστιατόρια, με εξαίρεση τις δραστηριότητες που αφορούν διανομή προϊόντων (delivery) και παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away).

– 82191101 Υπηρεσίες παραγωγής φωτοτυπιών και φωτοαντιγράφων.

– 82191102 Υπηρεσίες πολυγραφήσεων και φωτοαντιγράφων.

– 94991601 Υπηρεσίες πολιτιστικών συλλόγων και σωματείων.

– 94991602 Υπηρεσίες ψυχαγωγικών μη αθλητικών λεσχών.

– 96091906 Υπηρεσίες γραφείων γνωριμίας ή συνοικεσίων.

– 96091908 Υπηρεσίες γυαλίσματος υποδημάτων.

– 96091909 Υπηρεσίες δερματοστιξίας (τατουάζ).

– 96091912 Υπηρεσίες ιερόδουλου.

– 96091916 Υπηρεσίες στολισμού εκκλησιών, αιθουσών κλπ (για γάμους, βαπτίσεις, κηδείες και άλλες εκδηλώσεις).

– 96091917 Υπηρεσίες τρυπήματος δέρματος του σώματος (piercing).

– Η δραστηριότητα όλων των καταστημάτων λιανικού εμπορίου που λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου «κατάστημα εντός καταστήματος» (shops-in-a-shop), βρίσκονται σε εκπτωτικά καταστήματα (outlet), εμπορικά κέντρα και εκπτωτικά χωριά.

ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΣΕΕΕΔ. Οι επιχειρήσεις των οποίων οι ΚΑΔ δεν αναφέρονται μεταξύ των οποίων και του κλάδου μας, έχουν χαρακτηριστεί ότι ανήκουν στην βασική εφοδιαστική αλυσίδα των υπολοίπων σε λειτουργία καταστημάτων, όπως για παράδειγμα των συνεργείων μοτοσυκλετών και καταστημάτων επισκευής ποδηλάτων όπου είναι απαραίτητο να προμηθεύονται ανταλλακτικά. Με βάσει αυτό το σκεπτικό τα καταστήματα εμπορίας ανταλλακτικών και λοιπών ειδών για αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες και ποδήλατα των οποίων η χρήση και κατ’ επέκταση η συντήρηση και επισκευή επιτρέπεται μπορούν να παραμείνουν ανοιχτά. Όπως μπορείτε να καταλάβετε είναι πλέον ξεκάθαρο ότι όποια ΚΑΔ δεν αναφέρονται παραπάνω δεν θα έχουν με βάσει τις έως σήμερα εξαγγελίες καμία οικονομική στήριξη. Ο ΠΑ.Σ.Ε.Ε.Ε.Δ. επικοινώνησε εκ νέου με τον Εμπορικό σύλλογο και παραμένει αδιευκρίνιστο αν αυτή είναι η τελική λίστα ή αν θα διευρυνθεί ελπίζοντας να συμπεριλάβει και άλλες επαγγελματικές κατηγορίες. 

Όπως αντιλαμβάνεστε, το αίσθημα ατομικής ευθύνης τουλάχιστον για σήμερα είναι πλέον ο βασικός και κύριος παράγοντας που θα πρέπει να αξιολογηθεί, προκειμένου κάποια επιχείρηση να παραμείνει κλειστή ή να ανοίξει.  

*   Εμείς έπειτα από συνεννόηση με τους αρμόδιους φορείς, κάνουμε άμεσα όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να συμπεριληφθούν στην λίστα και οι δικές μας εμπορικές δραστηριότητες. 


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ 18/3/2020, 15:30

 Άμεση και κατόπιν συνεννοήσεως με τις αρμόδιες υπηρεσίες ήταν η αντίδραση του ΠΑ.Σ.Ε.Ε.Ε.Δ.  O οποίος συνέταξε και απέστειλε το ακόλουθο  κατεπείγων αίτημα. 


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ 19/3/2020, 11:30

Επιβεβαιώθηκε από τον ίδιο τον κ. Σταύρο Καφούνη πρόεδρο του ΕΣΑ (Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών), ο οποίος είχε τηλεφωνική επικοινωνία  μαζί μας, η παραλαβή της επιστολής μας. Μας διαβεβαίωσε ότι συμφωνεί απόλυτα με την επιστολή μας, ότι την προώθησε ως κατεπείγον αίτημα και εκείνος με την σειρά του στα αρμόδια υπουργεία, ενώ είχε και κατ ιδίαν επαφές με τους αρμοδίους. Επίσης μας ενημέρωσε, ότι πιθανών να υπάρξει διεύρυνση της λίστας των επαγγελματικών κατηγοριών (ΚΑΔ) και πρέπει να περιμένουμε τις αποφάσεις της κυβέρνησης. Εμείς γνωρίζουμε ότι ο κ. Σταύρος Καφούνης και ο ΕΣΑ βρίσκεται πάντα στο πλευρό του ΠΑ.Σ.Ε.Ε.Ε.Δ, είμαστε σίγουροι ότι προσπαθεί για το καλύτερο και τον ευχαριστούμε.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ 20/3/2020, 14:00

Έπειτα από την άμεση και συγκροτημένη αντίδραση του ΠΑ.Σ.Ε.Ε.Ε.Δ. Ανακοινώθηκε μία νέα λίστα με τους κωδικούς των επιχειρήσεων που εντάσσονται στα έκτακτα μέτρα στήριξης.  Σε αυτήν την νέα λίστα εντάσσεται και ο βασικός κωδικός  4540 (Πώληση, συντήρηση και επισκευή μοτοσικλετών και των μερών και εξαρτημάτων τους) ενώ σύμφωνα με την υπάρχουσα διευκρίνηση συμπεριλαμβάνονται και όλες οι υποκατηγορίες που ξεκινούν με 4540 και συνθέτουν εξαψήφιο ή και οκταψήφιο ΚΑΔ. 

Προσοχή, αδιευκρίνιστο  παραμένει αν η ένταξη του ΚΑΔ που μας αντιπροσωπεύει στα οικονομικά μέτρα στήριξης, αυτήν την χρονική στιγμή μας κατατάσσει αυτόματα στα καταστήματα των οποίων η λειτουργία έχει ανασταλεί. Αυτό σημαίνει ότι καλό θα ήταν να περιμένουμε τις όποιες επίσημες διευκρινήσεις υπάρξουν και έως τότε ο κάθε ένας από εμάς με δική του ευθύνη, μπορεί να αποφασίσει αν επιθυμεί να διατηρήσει το κατάστημά του κλειστό ή ανοικτό. Σημειώσατε ότι η απόφαση του ΠΑ.Σ.Ε.Ε.Ε.Δ. ήταν το κλείσιμο των καταστημάτων και η ένταξή τους στην πλήρη οικονομική στήριξη.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ 21/3/2020, 08:15

Την καταβολή των 800 € για κάθε εργαζόμενο, καθώς και την ασφαλιστική τους κάλυψη δικαιούνται μόνον οι επιχειρήσεις των οποίων οι ΚΑΔ έχουν καταχωρηθεί στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου για οικονομική στήριξη (όπως ακριβώς συμβαίνει με τις δικές μας), καθώς και αυτών οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στην λίστα των καταστημάτων η λειτουργία των οποίων έχει ανασταλεί.  

Προσοχή ο τρόπος διασφάλισης αυτών των συγκεκριμένων οικονομικών απολαβών είναι η υποχρεωτική «Δήλωση Αναστολής Δραστηριοτήτων Εργοδοτών» έως και την 31/3/2020 στο Π. Σ. Εργάνη.

Πιο συγκεκριμένα, οι εργοδότες θα εισέλθουν στο Π.Σ. Εργάνη και μέσω της καρτέλας «Ειδικά έντυπα» θα διαλέξουν την επιλογή «Δηλώσεις Αναστολής Δραστηριοτήτων Εργοδοτών». Εν συνεχεία θα συμπληρώσουν όλα τα απαραίτητα πεδία καθώς και τους εργαζόμενους που δεν εργάζονται λόγω του υποχρεωτικού «λουκέτου», όσο κι εκείνους που ενδεχομένως εξακολουθούν κι εργάζονται λόγω του ότι δουλεύει ένας μόνο κλάδος της επιχείρησης (π.χ. εστιατόριο που έκλεισε υποχρεωτικά, όμως έχει και υπηρεσίες delivery που συνεχίζει να δουλεύει).

Μέχρι τώρα δεν έχει τεθεί σε πλήρη παραγωγική λειτουργία η ανωτέρω επιλογή στο Π.Σ. Εργάνη, διότι αναμένεται η υπογραφή και η δημοσίευση της υπουργικής απόφασης με την οποία θα καθορίζονται όλες οι λεπτομέρειες. Οι σχετικές επιλογές μέσα στο σύστημα του Εργάνη υπάρχουν ήδη αυτή τη στιγμή, αλλά δεν λειτουργούν ακόμη πλήρως. Λογικά αύριο θα ολοκληρωθεί η τυπική διαδικασία και πλέον θα μπορούν οι εργοδότες να υποβάλουν τη  «Δήλωση Αναστολής Δραστηριοτήτων Εργοδοτών».

Σε επόμενο στάδιο θα δοθεί η δυνατότητα και στους εργαζόμενους να υποβάλουν τις σχετικές αιτήσεις ώστε τελικά να λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800,00 ευρώ για το χρονικό διάστημα από 15.3.2020 έως 30.4.2020.

Σχετικά με την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800,00 ευρώ

Ο υπ. Εργασίας κος Γιάννης Βρούτσης, όπως είναι γνωστό ανακοίνωσε εχθές το μεσημέρι τη δεύτερη δέσμη έκτακτων μέτρων στήριξης για τους εργαζομένους. Το ύψος της αποζημίωσης ειδικού σκοπού που θα λάβουν οι δικαιούχοι εργαζόμενοι ως έκτακτη οικονομική ενίσχυση από το κράτος λόγω του υποχρεωτικού «λουκέτου» των επιχειρήσεων, ορίστηκε στα 800,00 ευρώ για το διάστημα από 15.3.2020 έως και 30.4.2020 και θα καταβληθεί στο πρώτο 10ήμερο του Απριλίου 2020.  Ωστόσο, οι εργοδότες αυτοί έχουν υποχρέωση να καταβάλλουν στο προσωπικό τους τις νόμιμες αποδοχές τους μέχρι την ημέρα της υποχρεωτικής αναστολής λειτουργίας των επιχειρήσεών τους. Εξυπακούεται πως ο εργοδότης υποχρεούται στην καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών για το διάστημα που όφειλε να καταβάλει ο ίδιος τις αποδοχές στο προσωπικό του.

Για παράδειγμα, αν μία επιχείρηση έκλεισε υποχρεωτικά σήμερα 18.3.2020, τότε ο εργοδότης οφείλει να καταβάλει στο προσωπικό τις νόμιμες αποδοχές για το χρονικό διάστημα από 1.3.2020 έως και 17.3.2020, ενώ για το υπόλοιπο διάστημα μέχρι 30.4.2020 δεν υποχρεούται στην καταβολή αποδοχών και ασφαλιστικών εισφορών. 

Το επίδομα αυτό θα το λάβουν τόσο οι πλήρως απασχολούμενοι, όσο και οι απασχολούμενοι με μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση. Βέβαια οι πολλαπλώς απασχολούμενοι εργαζόμενοι θα λάβουν μία φόρα το ανωτέρω ποσό.

Να τονίσουμε ότι θα υπάρχει πλήρης κρατική ασφαλιστική κάλυψη των παραπάνω εργαζομένων για όλο το διάστημα αναστολής λειτουργίας των επιχειρήσεων, υπολογιζόμενη στον ονομαστικό τους μισθό. 

Κλείνοντας να σημειώσουμε πως αναμένουμε και την απόφαση του υπουργείου Εργασίας με όλες τις λοιπές λεπτομέρειες.

 Η επιμέλεια όλων των παραπάνω δημοσιευμένων στοιχείων σε αυτήν τη τελευταία ενημέρωση, ανήκει στην Επιστημονική ομάδα TAXHEAVEN και το πρωτότυπο άρθρο που έχει μεταφερθεί αυτούσιο μπορείτε να το διαβάσετε από ΕΔΩ.

ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΣΕΕΕΔ. Λάβαμε πλήθος ερωτήσεων από συναδέλφους, σχετικά με το αν είναι νόμιμο να κρατήσουν το κατάστημά τους ανοικτό μιας και οι δικοί μας ΚΑΔ προστέθηκαν σε δεύτερο χρόνο, σε μία νέα λίστα που αναφέρονταν στις  επιχειρήσεις που πλήττονται οικονομικά και θα έχουν οικονομική στήριξη και όχι αυτών που η λειτουργία τους είχε ανασταλεί και ήταν στην πρώτη λίστα. Η αλήθεια είναι, όπως έχουμε προαναφέρει ότι δεν υπάρχει έως και τώρα κάποια διευκρίνηση. Αλλά παρακαλώ ας σκεφτεί κανείς διαβάζοντας προσεκτικά όσα αναφέρονται επισήμως στο παραπάνω κείμενο, καθώς και το ότι όλες οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου επιβάλουν στον εκάστοτε εργοδότη την επίσημη Δήλωση Αναστολής Δραστηριοτήτων Εργοδότη


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 24/3/2020

Λόγω τον συχνών τηλεφωνικών οχλήσεων από συναδέλφους πανελλαδικά, αποφασίσαμε να κάνουμε τις ακόλουθες διευκρινήσεις υπό μορφή ερωτοαπαντήσεων. Οι διευκρινήσεις είναι σύμφωνες με τις έως τώρα πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που έχουν εκδοθεί, καθώς και τον επισήμων εξαγγελιών και διευκρινήσεων.

.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιά καταστήματα πρέπει να είναι κλειστά;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όλα όσων οι ΚΑΔ αναφέρονται στην πρώτη λίστα που κοινοποιήθηκε κατά την έναρξη της κρίσης του Κορωναϊού. Μπορείτε να δείτε από το ακόλουθο link τους ΚΑΔ που ανακοινώθηκαν και αφορούν επιχειρήσεις που αναστέλλεται η λειτουργία τους από 18 Μαρτίου 2020: http://tinyurl.com/uswhbfp

.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποια καταστήματα μπορούν να ενταχθούν στα μέτρα στήριξης;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όλα όσων οι ΚΑΔ (ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ) αναφέρονται στην  λίστα με τους κωδικούς των επιχειρήσεων που εντάσσονται στα έκτακτα μέτρα στήριξης και που μπορείτε να δείτε από ΕΔΩ Σε αυτήν την λίστα συμπεριλαμβάνονται τα καταστήματα που εντάσσονται στην πρώτη λίστα των οποίων η λειτουργία έχει ανασταλεί, καθώς και άλλες επιπλέων κατηγορίες επιχειρήσεων μεταξύ των οποίων και η δική μας με κύριο κωδικό 4540 (Πώληση, συντήρηση και επισκευή μοτοσικλετών και των μερών και εξαρτημάτων τους) συμπεριλαμβανομένων και όλων των υποκατηγοριών που ξεκινούν με 4540 και συνθέτουν εξαψήφιο ή και οκταψήφιο ΚΑΔ. 

.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποια είναι τα μέτρα στήριξης που δικαιούνται οι επιχειρήσεις των οποίων οι ΚΑΔ εντάσσονται στις λίστες;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: 1) Αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800,00 ευρώ για κάθε εργαζόμενο που θα δηλώσουν οι επιχειρήσεις σε αναστολή δραστηριότητας και το οποίο θα καταβληθεί απ’ ευθείας στον εργαζόμενο. 2) Την κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών των παραπάνω εργαζομένων προς τις επιχειρήσεις. 3) Μειωμένη καταβολή ενοικίου των καταστημάτων.

.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Με ποιο τρόπο θα ενταχθούν οι επιχειρήσεις του κλάδου μας (ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΔ 4540 …….) στα μέτρα στήριξης.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:  Επικοινωνήστε με τους λογιστές σας. Το πρώτο βήμα είναι να δηλωθούν στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ μόλις ανοίξει (υπολογίζεται εντός της ημέρας 24/3) η πλατφόρμα και έως τις 20/4/2020 οι εργαζόμενοι των οποίων η δραστηριότητα έχετε επιλέξει να ανασταλεί. ΠΡΟΣΟΧΗ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΕΩΣ 30/3/2020 ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΔ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ – 1η ΛΙΣΤΑ.

* ΠΡΟΣΟΧΗ όσοι συνάδελφοι δηλώσουν το προσωπικό τους ή τμήμα αυτού στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, να δώσουν ιδιαίτερη σημασία στις ημερομηνίες που θα δηλώσουν και προτείνουμε να ζητήσουν από τα συγκεκριμένα άτομα να  επιστρέψουν τις βεβαιώσεις που ενδεχομένως τους χορήγησαν ως άδεια κυκλοφορίας. ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ ότι οποιαδήποτε καταγγελία για υπέρβαση ωραρίου, ημερομηνιών κ.λ.π. σας τοποθετεί αυτομάτως εκτός των μέτρων οικονομικής στήριξης και σας θέτει εντός ποινικών ευθυνών.    

Για όποια άλλα θέματα και ζητήματα θα πρέπει να ακολουθήσουν διευκρινήσεις από τους αρμόδιους φορείς.


.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 26/3/2020

Επιλέξτε και διαβάστε από εδώ ένα άρθρο που έχει συνταχθεί από ομάδα Νομικών Συμβούλων και σκοπό έχει την πληρέστερη και αξιόπιστη ενημέρωση των μελών μας σχετικά με τα

ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΛΟΓΩ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ 24.3.2020

.


.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 29/3/2020

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ, Οι ΚΑΔ των οποίων έχει ανασταλεί η κύρια επιχειρηματική δραστηριότητα ΚΑΙ ΜΟΝΟ, με εντολή δημόσιας αρχής, είναι δικαιούχοι μείωσης μισθώματος επαγγελματικών μισθώσεων (δικαιούνται να πληρώσουν το 60% του επαγγελματικού ενοικίου)

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΧΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ.

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΕΛΙΔΩΝ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΤΜΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΒΕΛΑΚΙΑ) ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΤΙΣ 20/3/2020 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ

Κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και της δημόσιας διοίκησης.

Η ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΚΤΥΠΩΣΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ

Π.Ν.Π.20.3.2020

.


.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 8/4/2020

Οι επιχειρήσεις του κλάδου μας (που οι ΚΑΔ ανήκουν στις πληττόμενες) δικαιούνται και αυτές την αποζημίωση των 800 €, υπό την προϋπόθεση ότι δεν απασχολούν άνω των 5 ατόμων προσωπικό, δεν είναι Α.Ε. και δεν έχουν δηλώσει μηδενικό Φ.Π.Α. το τελευταίο εξάμηνο.

Αίτηση σε νέα πλατφόρμα που θα ανοίξει το υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ στις επόμενες ημέρες θα πρέπει να κάνουν 750.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις για το επίδομα των 800 ευρώ.

Διαφορετική διαδικασία θα ακολουθήσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και όσοι έχουν ατομικές για να πάρουν το επίδομα των 800 ευρώ, καθώς θα ανοίξει από το υπουργείο Οικονομικών μια νέα πλατφόρμα για αίτηση στην ΑΑΔΕ.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων θα υποβάλουν τις αιτήσεις τους σε ξεχωριστή πλατφόρμα, η οποία θα δημιουργηθεί από το υπουργείο Οικονομικών και όχι από το υπουργείο Εργασίας.

Η υπουργική απόφαση αναμένεται και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες δικαιούχοι θα είναι και οι εργοδότες, δηλαδή εταίροι ομόρρυθμων και ετερόρρυθμων επιχειρήσεων, ιδιοκτήτες των ατομικών επιχειρήσεων ή οι ελέγχοντες τις Ιδιωτικές Κεφαλαιουχικές Εταιρείες ή τις ΕΠΕ, μονοπρόσωπες και μη.

Θα εξαιρούνται μόνο οι ανώνυμες εταιρείες. Επίσης, για να καταβληθεί ενίσχυση 800 ευρώ σε εργοδότες, θα πρέπει αυτοί να μην απασχολούν περισσότερα από πέντε άτομα προσωπικό. 

Στις ατομικές επιχειρήσεις και στους αυτοαπασχολούμενους, θα καταβάλλονται τα 800 ευρώ τα οποία θα καλύπτουν και αυτά περίοδο 45 ημερών.

Η υπουργική απόφαση θα καθορίζει όλες τις προϋποθέσεις χορήγησης στους αυτοαπασχολούμενους, ενώ θα θεσπίζει και «κόφτες», προκειμένου να μην εισπράξουν δύο φορές το ποσό των 800 ευρώ όσοι έχουν διπλή ιδιότητα (σ.σ. δηλαδή όσοι είναι και μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι ή όσοι είναι μισθωτοί και ιδιοκτήτες ατομικών επιχειρήσεων). Ο στόχος είναι η καταβολή να γίνει μέσα στον Απρίλιο.

Η σχετική πλατφόρμα θα τρέξει από την ΑΑΔΕ για τις αιτήσεις.

Επανεξετάζεται η καταβολή μειωμένου ενοικίου και για τις πληττόμενες επιχειρήσεις.

.


.

* ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΑ.Σ.Ε.Ε.Ε.Δ.  

Παρακαλούμε πολύ όλους τους συναδέλφους που λόγο του συγκεκριμένου θέματος παρακολουθούν τις εξελίξεις από αυτό εδώ το άρθρο, να μείνουν συντονισμένοι για την όποια νεώτερη εξέλιξη.

Επίσης, σας παρακαλούμε να λάβετε υπόψη σας, ότι αν δεν βρισκόμασταν αντιμέτωποι με το συγκεκριμένο πρόβλημα,  ο ΠΑ.Σ.Ε.Ε.Ε.Δ  θα έπρεπε τον επόμενο μήνα να διενεργήσει εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού του συμβουλίου.  Ελπίζοντας ότι όλοι οι συνάδελφοι λόγο και τον τελευταίων καταστάσεων έχουν καταλάβει τον ρόλο που διαδραματίζει η ύπαρξη ενός ισχυρού εργοδοτικού σωματίου πανελλαδικής εμβέλειας όπως είναι ο ΠΑ.Σ.Ε.Ε.Ε.Δ., σας παρακαλούμε να ανταποκριθήτε στο κάλεσμα των αρχαιρεσιών, να βρεθείτε στο πλευρό μας και να προσφέρεται την βοήθεια σας με όποιο τρόπο μπορείτε. Όσοι επίσης επιθυμείτε μπορείτε να αιτηθείτε την συμμετοχή σας στην εκλογική διαδικασία και το νέο Δ.Σ.

Η βοήθεια όλων μας κρίνεται απαραίτητη.

Εκ της Διοικήσεως 

.