Έκθεση μοτοσυκλέτας 2017

Για πρώτη φορά, όπως παλιά!

Για πρώτη φορά μετά από χρόνια, θα διοργανωθεί έκθεση μοτοσυκλέτας με βάση τα πρότυπα που γνωρίζαμε. Η κρίση δεν είχε επιτρέψει στις εταιρίες να διαθέσουν πόρους για να συμμετέχουν σε μία μεγάλου μεγέθους έκθεση και στην πράξη δεν υπήρχε ούτε και ενδιαφέρον από τους μοτοσυκλετιστές, εξαιτίας του γενικότερου οικονομικού κλίματος. Αντίθετα ο θεσμός του φεστιβάλ είχε μεγαλώσει συμπεριλαμβάνοντας και μοτοσυκλέτες, ενώ για το μέγεθος της αγοράς αυτά τα χρόνια και τα έξοδα που μπορούσαν να υποστηρίξουν οι εταιρίες… ήταν ικανοποιητικά όλα όσα είχαν γίνει.

Πλέον όμως οι εταιρίες ευελπιστούν σε κάτι καλύτερο και αποφάσισαν για το ’17 να «ξεμυτίσουν» προς τα έξω και να προετοιμαστούν κατάλληλα και για το ’18 που θα είναι η έναρξη ενός πολύ σκληρού ανταγωνισμού, όπως έχουμε χρόνια να δούμε. Στην συγκέντρωση του Συνδέσμου Εισαγωγέων και Αντιπροσώπων αποφασίστηκε καταρχήν να γίνει και πάλι Έκθεση Μοτοσυκλέτας. Την τελευταία φορά που ο Σύνδεσμος είχε την αιγίδα της ήταν πίσω στο 2008, που είχε συγκεντρώσει τους περισσότερους επισκέπτες από κάθε άλλη φορά, πάνω από 60.000, καθώς ταυτόχρονα φιλοξενούταν και αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Supermoto.

Αμέσως μετά ο Σύνδεσμος εξέτασε τις τρεις συνολικά διαφορετικές προτάσεις από διοργανωτές και έκρινε ότι η πιο πλήρης, που εγγυάται μία ομαλή διεξαγωγή για αυτό το μέγεθος διοργάνωσης, ήταν του κ. Λαμάρη που τελευταία φορά διοργάνωσε έκθεση το 2008.Η αρχική ημερομηνία που συζητιόταν ήταν για το Σαββατοκύριακο 8-9 Απριλίου, ωστόσο αυτό έχει απομακρυνθεί και πλέον προγραμματίζεται για το τέλος Απριλίου. Θα γίνει προσπάθεια να επιλεχθεί μία ημερομηνία που δεν θα επηρεάζει την διεξαγωγή του ΠΠΤ, τουλάχιστον με βάση το πρόγραμμα όπως έχει τώρα ανακοινωθεί, κάτι που επίσης γίνεται για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια.

Από τις δύο αρχικές προτάσεις για τον χώρο που θα διεξαχθεί η Έκθεση, έχει πλειοψηφήσει ο εκθεσιακός χώρος που διεξήχθησαν οι αγώνες ξιφασκίας, έναντι του M.E.C. στην Παιανία. Στην Ελλάδα χρειάζεται καλύτερη προβολή της μοτοσυκλέτας, όχι μόνο για δει ο κόσμος τα νέα μοντέλα, και τα αξεσουάρ, αλλά για να ενισχυθεί η εικόνα της. Στην χώρα μας που η μοτοσυκλέτα είναι τρόπος ζωής, απαιτείται να έχουν οι δύο τροχοί την προβολή που τους αξίζει.

Πηγή: Motomag | περιοδικό μοτοσυκλέτας.